Kast aan de muur bevestigen: zo werkt dat!

Veiligheid, dat vinden we allemaal belangrijk. Zeker wanneer een de nieuwe kast van Deurengigant binnen is, dan is het fijn dat deze stevig op zijn plek staat. Om te voorkomen dat kleine kinderen bijvoorbeeld de kast omver trekken, is het aan te raden om de kast aan de muur te bevestigen.

Een kast aan de muur bevestigen, hoe werkt dat precies?

Oplossing voor elk type muur

Met een schroef en een verankeringsplug komt u al een heel eind. Toch hangt het af van het type muur hoe de kast bevestigd kan worden. Wij leggen graag per type muur uit wat u nodig heeft en hoe het stappenplan eruit ziet.

  • Gipswand met houten frame: over het algemeen heeft u een 5 mm schroef nodig die geschikt is voor houten wanden. U kunt eenvoudig de muur vast boren in de houten wand.
  • Gipswand zonder houten frame: gebruik een plug met een schroef van 8 mm. De schroef moet geschikt zijn voor dit type gipswand.
  • Stenen of betonnen muur: gebruik een plug met schroef van 8 mm. Heeft u een holle wand, gebruik dan een tuimelplug. Bij dit type muur heeft u een steenboor nodig.

Voor alle type wanden geldt dat u de kast is moet voorboren. Zeker bij een muur van beton is dit belangrijk. Let op dat u eerst een houtboor nodig heeft en na het voorbewerken de steenboor of betonboor.

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020  kastengigant.nl