Hoeveel ruimte heb je nodig voor een inloopkast?

Links, rechts, overal hangt straks kleding. En dat is niet zo gek, want in de inloopkast kunt u logischerwijs ook lopen. De inloopkast moet nog besteld worden, daarom bent u zich nu volop aan het oriënteren. Genoeg beweegruimte, dat is een pré. Maar hoeveel ruimte heb je nodig voor een inloopkast?

Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot de beschikbare ruimte is. De hoeveelheid ruimte voor een inloopkast is te bepalen aan de hand van een aantal factoren:

  • Het model: bij een U-vorm inloopkast moet er – naast de diepte van de kasten – ook rekening gehouden worden met de loopruimte. Bij een hoek inloopkast is de loopruimte niet van belang.
  • De diepte van de kast: hoe diep wordt de kast? Bij een kast met hanggedeelte moet de kast zo’n 60 cm diep zijn. Zo kunnen jurken, winterjassen en broeken opgehangen worden. Is een hanggedeelte niet per sé een pré? Dan kunt u kiezen voor een diepte tussen de 30 cm en 60 cm.
  • De minimale loopruimte: Wilt u een inloopkast in U-vorm, dan heeft u in de breedte minimaal 70 cm aan loopruimte nodig. Bij een hoek inloopkast hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden.

De perfecte inloopkast bestellen

Een inloopkast bestellen die precies in de betreffende ruimte past, dat lijkt nogal een uitdaging te zijn. Met de juiste instructies en hulp kunt u gelukkig de juiste maten opmeten voor deze kast. In onze configurator kunt u de maat doorgeven, het model, de kleur en de extra accessoires.

Wilt u gebruik maken van onze services, omdat u geen tijd en zin hebt in het inmeten en/of het monteren van de kast? Dat kan!

  • Vakkundige inmeetservice met advies
  • Snelle montageservice
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020  kastengigant.nl