Inloopkast maken

Droomt u ook van een op maat gemaakte inloopkast waarin u uw kleding en accessoires overzichtelijk kunt opbergen? Ontwerp dan uw eigen inloopkast. Met een inloopkast op maat kunt u uw ruimte optimaal benutten!

INLOOPKASTEN OP MAAT: HOE WERKT HET IN DE PRAKTIJK

Wij kunnen alle verschillende inloopkasten maken. Deuren, ramen, leidingen, schuine wanden of hoeken zijn geen enkel probleem. Met de hoekmodules van Storemax en Raffito (de leveranciers van onze kastinterieurs) kunt u zelfs een u-vormige inloopkast of een inloopkast met een hoek maken. Bekijk onze inloopkast voorbeelden voor meer ideeën over de indeling van uw inloopkasten. Als u een plek wilt om al uw boeken op te bergen, kies dan voor een boekenkast.

Stel uw inloopkast samen

U kunt uw inloopkast ontwerpen met onze online configurator. Als u uw inloopkast gaat maken, houd dan rekening met volgende: 

1. Afmeting, indeling en plankdikte

Waar gaat u de inloopkast op maat plaatsen? Meet hoeveel ruimte u heeft voor de inloopkast en bepaal de lengte, breedte en hoogte van de kast. Standaard leveren wij inloopkasten met een plankdikte van 18 mm. Wilt u een extra luxe uitstraling? Dan zijn de planken van 22 mm een échte aanrader. Een inloopkast met planken en staanders van 22 mm in combinatie met plinten onder de bodemplanken wordt een écht pronkstuk.

2. Achterwand en kleuren
Wilt u een inloopkast maken met of zonder een achterwand? Meestal leveren wij inloopkasten met een achterwand. Het kastinterieur wordt er steviger van. De achterwand is leverbaar in dezelfde kleuren als het kastinterieur.

3. Schuifdeuren en kastindeling
Kiest u voor open kasten of voor een kast met schuifdeuren? Of misschien wilt u een combinatie? Een kastdeur is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van de kast. En dan de indeling van uw inloopkast: hoeveel leg- en hangruimte wilt u?

4. Ladeblokken en grepen
Als u zelf een inloopkast wilt maken dan moet u overwegen of u ook ladeblokken in uw inloopkast wilt verwerken? Ladeblokken zijn verkrijgbaar in een standaard of luxe uitvoering (beiden met softclose systeem). Een lade van het luxe ladeblok kunt u helemaal uit uw kast trekken. De standaard lade blijft 10 cm in het kastinterieur zitten. U heeft de keuze uit 5 verschillende grepen. Of bestel laden zonder grepen. Met het push-to-open systeem hoeft u alleen maar op het frontje te drukken en de lade opent vanzelf.

5. Accessoires voor uw inloopkast
Met de juiste accessoires maakt u uw inloopkast helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, een garderobelift, riemhouder, schoenenrek, een uittrekbaar rek voor stropdassen, een houder voor broeken of een uittrekbare legplank.

WAT KOST HET OM ZELF EEN INLOOPKAST TE MAKEN?

U kunt een inloopkast zo duur of zo goedkoop maken als u zelf wilt. De prijs van onze inloopkasten is natuurlijk afhankelijk van de grootte, indeling en afwerking van uw kast. Wilt u een inschatting maken van de kosten? Gebruik dan onze configurator. Als u dit niet kunt of wilt, maken wij ook graag een passende offerte voor U. Graag vernemen we dan van u:

  • Wat de afmetingen zijn van alle wanden en de beschikbare diepte van de zijde(s)
  • Aanwezigheid van ramen of deurposten
  • Wensen voor uw kastindeling (hang- en legruimte, ladeblokken)
  • Kleur van de kast en eventuele accessoires

Offerte aanvragen

INLOOPKAST ONLINE ONTWERPEN; ADVIES, INMEET- & MONTAGESERVICE

Als u hulp en persoonlijk advies nodig hebt bij het ontwerpen van uw inloopkast. Neem dan contact met ons op of maak een afspraak met onze kastenexperts. De expert komt bij u thuis en adviseert u over de opties en meet meteen alles in. Wilt u uw inloopkast niet online ontwerpen, bezoek dan eens onze showrooms, daar kunnen wij u adviseren over alle mogelijkheden, wist u bijvoorbeeld ook dat u een garderobekast op maat kunt laten maken?. Ook belangrijk om te weten: u kunt uw inloopkast zelf plaatsen, maar u kunt het monteren van uw kast ook overlaten aan onze monteurs. Zij zorgen er voor dat uw inloopkast vakkundig en snel wordt geplaatst.

Afspraak maken

Tips voor een opgeruimde inloopkast

Een van de grote voordelen van een inloopkast is dat er veel ruimte is. Echter kan het snel een zooitje worden als er verschillende outfits worden gepast of als er veel spullen worden gebruikt. Daarom delen wij graag een aantal tips om de inloopkast goed opgeruimd te houden:

  • Deel de kast in op categorie. Zet schoenen bij schoenen, broeken bij broeken, shirtjes bij shirts, etc.
  • Bij gebruik van opbergdozen en boxen, zorg dat deze bij elkaar staan. Als u deze lukraak ergens plaatst is uw inloopkast snel een zooitje
  • Plaats de lichte spullen hoog en de zwaardere spullen laag. Dit voorkomt dat u moeite krijgt met spullen pakken
  • Zorg dat u de kast netjes indeelt. Vouw alles goed op en leg het netjes neer. Dit voorkomt dat inloopkasten onoverzichtelijk worden
  • Voorkom dat u de gehele inloopkast volpropt met spullen. Zorg dat er wat ruimte overblijft zodat u eenvoudig spullen eruit kunt halen en in kunt zetten

copyright © 2018 kastengigant.nl