Hoekkast zelf maken: Maak gebruik van de configurator!

Is het tijd voor een nieuwe kledingkast en bent u op zoek naar een kast waarmee u de ruimte in de kamer optimaal benut? Dan is een hoekkast dé oplossing. Bij KastenGigant kunt u zelf de hoekkast samenstellen en laten aansluiten op de rest van het interieur. De kasten worden op maat gemaakt en passen precies op de plek die u voor ogen heeft. 

Hoekkasten zijn zeer functioneel. U kunt er allerlei soorten spullen in opbergen, van kleren tot boeken. Een groot voordeel van hoekkasten is dat deze zich aanpassen aan de ruimte. Een hoekkast maken is zeer efficiënt in het gebruiken van de ruimte. Een hoekkast voor in de slaapkamer is niet de enige optie, deze kasten passen namelijk ook prima in de keuken. Dit type hoekkast wordt ook wel een keukencarrousel genoemd. 

STEL ZELF UW HOEKKAST OP MAAT SAMEN 

U kunt uw hoekkast volledig op maat laten maken, zodat uw hoekkast pérfect past bij uw interieur. Een op maat gemaakte hoekkast biedt u alle mogelijkheden, neem als voorbeeld: 

 • een hoekkast met schuifdeuren of een draaideurkast, die u qua kleuren, materialen en uitstraling helemaal kunt afstemmen op uw woonstijl
 • een u-vormige inloopkast met twee hoekmodules
 • een open hoekkast voor uw boeken 
 • een kastinterieur op maat zorgt er voor dat u alle ruimte optimaal kunt benutten

EEN HOEKKAST SAMENSTELLEN: HOE DOE JE DAT?

Hoekkasten kunt u bij KastenGigant op maat laten maken en vrijblijvend een offerte aanvragen. Bepaal aan de hand van de volgende stappen hoe uw kast er uit komt te zien:

 1. Wat is de afmeting van de hoekkast? Denk hierbij aan breedte, diepte en hoogte
 2. Wat voor soort kastdeur wilt u?
 3. Welke deurvullingen wilt u? Er kan een keuze worden gemaakt op het gebied van kleur, glazen deuren, spiegeldeuren of houtnerf decors
 4. Welke indeling moet de hoekkast krijgen? Wilt u hang- en legruimte? Hoeveel ladeblokken moeten er komen?
 5. Wat voor keuze maakt u voor de accessoires? Een schoenenrek, riemhouder of een garderobelift zijn zeer populair
Bekijk ook eens de mogelijkheden tot het maken van een inloopkast.

ADVIES BIJ HET SAMENSTELLEN VAN UW HOEKKAST OP MAAT

Bij het samenstellen van een hoekkast zijn details erg belangrijk. Zo moet het mogelijk zijn dat twee schuifdeuren altijd voor elkaar langs kunnen schuiven. Een optimale kastindeling is afhankelijk van de lengte van beide zijden van de hoekkast. Wij bieden u graag persoonlijk advies tijdens het samenstellen van uw functionele hoekkast.U kunt een afspraak maken met onze kastenexpert die persoonlijk bij u thuis komt en samen met hem bijvoorbeeld een hoek kledingkast op maat samenstellen. Hij levert persoonlijk advies en meet meteen de maten op. U kunt er ook voor kiezen om een kast op maat zelf te maken.

HOEKKASTEN IN VERSCHILLENDE KAMERS

Een hoekkast is functioneel en ideaal voor verschillende in huis. U heeft al kunnen lezen over de hoekkast in de keuken genaamd keukencarrousel. Maar hoekkasten zijn ook ideaal voor andere kamers: 

 • Een hoekkast voor in de slaapkamer, misschien kunt u er wel een inbouwkast van maken.
 • Een hoekkast in de badkamer
 • Een hoekkast in de woonkamer

Daarnaast hebben hoekkasten ook verschillende functies. Zo is er de hoek kledingkast, maar ook een hoek boekenkastje en een hoek opbergkast. Deze kasten kunt u ook combineren met een schuifdeur, daarmee creëert u de zogeheten schuifdeurkast.

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020  kastengigant.nl